Aquesta Setmana inclou més de 20 activitats entre xarrades, tallers, exhibicions, una taula redona i activitats infantils,  s’inicia aquest dilluns 23 i finalitza el divendres 27 de maig.  L’edició acollirà tot tipus d’activitats amb l’objectiu de promoure el reconeixement de les de les diverses cultures que conviuen en la ciutat.

Les jornades permetran conscienciar a la ciutadania de la importància del respecte cap a la interculturalitat.  Mitjançant les activitats es pretén generar actituds positives davant la diversitat cultural i afavorir la convivència.  L’acte d’inauguració que se celebra aquest dilluns 23 a les 18:00 h en el Teatre del Raval i els assistents podran gaudir d’una actuació del grup Sico Bana Àfrica i del musical “Un viatge de somni”.  L’accés és gratuït fins a completar l’aforament i les entrades poden arreplegar-se en les oficines d’AMICS en horari de 10:00 a 13:00 h.

La Setmana també incorpora activitats en el Centre Penitenciari I de Castelló, amb xarrades, tallers i exhibicions per informar sobre els valors interculturals i conscienciar sobre els prejudicis i estereotips existents.

El dia 26 es realitzarà una taula redona sota el títol de “Fills i filles d’immigrants a Espanya: Cultura, identitat i futur” en l’edifici Quatre Cantons en la qual participaran els cònsols del Marroc, Bulgària, Romania i Colòmbia.  La convocatòria servirà per a plantejar i posar en comú mesures efectives per a la integració de les segones generacions.

La clausura se celebra el divendres 27 de 18:30 a 20:30 h i comptarà amb taules informatives, actuacions, exhibicions, tallers i una xocolatada infantil.

Amb aquesta iniciativa, en la qual participen entitats com a Creu Roja, Fundació Punjab i Associació Antupainco, entre moltes unes altres, es pretén donar a conèixer altres cultures, religions, normes i costums que conviuen en la nostra ciutat.