Més d’un centenar de veïns i veïnes han utilitzat la bústia instal·lada en la Tinença d’Alcaldia del Grau i el correu habilitat per a fer arribar suggeriments per a les festes de Sant Pere.  Una enorme resposta a una iniciativa de l’actual equip de govern que donava la possibilitat a tota la ciutadania de presentar idees per a incorporar al programa de festes.  La gran dada de participació ha coincidit amb la creació d’un grup de treball plural per a detallar els actes de les festes, una altra novetat molt llunyana de les actituds del PP quan controlava l’Ajuntament.

Entre les iniciatives, s’ha sol·licitat una major presència d’activitats infantils; més activitats per a gent gran; tornejos esportius; una fira artesanal; concerts de grups locals en valencià i feministes…  Sembla segur que s’incorporen més d’una desena d’aquestes propostes en el programa final: un festival infantil que dure uns quants dies; un menjar monumental; tornejos de futbol sala i bàsquet; una partida de pilota valenciana; modelisme naval en la plaça del Mar i una fira artesana.

Unes altres de les propostes que probablement també tindran cabuda en el programa són l’increment d’activitats per a gent gran, teatre i espectacles, activitats taurines, una activitat infantil per a difondre la igualtat de gènere; i un concert de grups locals.