El grup Compromís de la Diputació lamenta que el Partit Popular haja deixat de prestar ajuda al sector agropecuari amb la restricció de subvencions als municipis de més de 20.000 habitants per a la promoció de productes representatius i autòctons.  Aquests pobles tradicionalment han vingut rebent una xicoteta ajuda per part de la Diputació que invertien en la promoció de productes típics en les fires agrícoles com les que es celebren en les localitats de Vinaròs i la Vall d’Uixó.  Aquestes dues poblacions també deixaran de rebre ajudes per a les fires agrícoles, a pesar que les subvencions eren unes quantitats modestes -per exemple, 1.800 euros per a la Fira de Sant Joan i Sant Pere de Vinaròs l’any passat, un certamen que enguany farà la seua 54 edició-.

Segons Xavier Trenco, “el sector agropecuari està travessant un moment molt difícil i l’ajuda de les administracions públiques és vital per a la seva subsistència”.  Així doncs, la línia d’ajudes de la Diputació “era una oportunitat magnífica perquè els productors donaren a conèixer els seus productes i els promocionaren”.  Però, amb l’actual normativa, els propietaris agrícoles i ramaders que tenen les seves explotacions en municipis de més de 20.000 habitants “es queden fora d’aquestes subvencions.  Això suposa un greuge comparatiu manifest ja que el sector agrícola suporta les mateixes condicions adverses en totes les comarques i els pobles, tinguen aquests el nombre d’habitants que tinguen”.

Tot i que les ajudes són de vegades quasi simbòliques són un gest que expressa el reconeixement de la Diputació pels productes autòctons.  Per aquest motiu Compromís ha presentat una iniciativa perquè es canvien les bases de concessió d’aquestes ajudes i s’elimine el requisit del nombre d’habitants.  “Un sector tan important en aquestes comarques com l’agropecuari hauria de tenir màxima prioritat per al president Moliner independentment de en quin poble visquen els que a ell es dediquen”.