La notícia plantejava una bronca social a favor i en contra, dels bous que es traslladava al Ple amb una forta preparació prèvia a nivel d’agit-prop de la dreta.  Però no va ser així, va haver-hi una proposta perquè pagarem bous a tots els barris; va haver una proposta que demanava que les administracions no foren pro taurines, no pagar actes taurins, que reconeixia que cada vegada més gent estava en contra dels bous i que les tradicions canvien; i una altra que demanava que l’Ajuntament fes una declaració sense conseqüències.

Compromís va votar en contra de la primera, i a favor de la segona.  La tercera no es va arribar a votar en eixir la segona.  En aquest maniqueisme, ens vam mantindre on estàvem sempre, no volem promoure espectacles on es maltracten animals.  I això és el que defensem.

En declaracions arreplegades pel diari Levante de CS, Enric Nomdedéu, va qualificar de “irresponsable” al Partit Popular per “encoratjar de manera perillosa la confrontació.  Tot açò no és nou, va començar en 2010 quan Catalunya va prohibir els bous i el Partit Popular va portar mocions a Castelló.  Fa quatre anys van fer el mateix amb el parany, ara toca els bous i demà ja veurem”, va subratllar Nomdedéu, qui va destacar que el Govern local va estar “a l’altura” i va ressaltar “l’excel·lent” actuació de l’alcaldessa, Amparo Marco, a l’hora de calmar els ànims.

Nomdedéu va retraure que abans del ple es mobilitzara a la gent en les xarxes socials i va enlletgir a alguns dels taurins que feren fotos o gravaren en vídeo als regidors en funció del que votaven, entre uns altres, va assenyalar a un exregidor del PP (Julio Tena).  La sessió va finalitzar sense alterar la realitat actual dels festejos taurins.  PSPV i Compromís es van sumar a una moció de Ciutadans favorable a permetre aquestes festes.