Recepció a xiquetes i xiquets saharauís

L’Ajuntament ha rebut a una quinzena de xiquetes i xiquets saharauís que participen en el projecte ‘Vacances en Pau’ de SMARA , Associació d’Ajuda i Solidaritat amb el Poble Saharauí. Aquest programa d’Acolliment Familiar Temporal fa possible la visita de xiquets estrangers als nostres municipis i, en concret, a Castelló.

El Sàhara Occidental és una nació de les que les Nacions Unides considera territoris no autònoms. Es troba ocupat i administrat en la seva pràctica totalitat pel Marroc, que prova d’homogeneïtzar-lo administrativament a les regions originades en aquest Estat després de la seva independència. Una porció del territori del Sàhara Occidental, la seva franja oriental, de sud a nord, és controlada per efectius de l’anomenada República Àrab Sahrauí Democràtica RASD, a excepció de la ciutat de La Güera, que es troba deshabitada, per bé que sota control efectiu maurità. Segons NNUU, l’Estat espanyol, de iure, és considerat encara com la potència colonitzadora malgrat que renuncià a aquest “status” formalment, i a llurs drets i obligacions.

Els recursos minerals són extraordinaris, en particular els fosfats, el ferro i la pesca. Però és un dels territoris de població més dispersa del món, i en algunes classificacions surt com el menys densament poblat, i d’això s’aprofita Marroc.

Arxivat en: Actes públics i mobilitzacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *