Castelló elaborarà un pla d’acció per a convertir-se en una ciutat amigable amb els majors

L’Ajuntament de Castelló treballa ja en l’elaboració d’un pla d’acció per a convertir-se en una ciutat amigable amb la gent gran. Des de l’Ajuntament s’han començat a fer ja les reunions de treball amb la resta de regidories per a prioritzar les mesures que s’incorporaran en aquest pla d’acció. El treball se centra en aquests moments en estudiar la viabilitat de les 92 propostes arreplegades en el procés participatiu celebrat al juny a través de diferents grups focals principalment de gent gran.

Aquest pla d’acció tindrà una vigència de dos anys i incorporarà iniciatives en els vuit àmbits d’anàlisis marcades pel protocol de Vancouver”, el document elaborat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a impulsar la xarxa de ciutats amigables amb la gent gran a la qual està adherida Castelló.

Les mesures se seleccionaran en funció de la seua viabilitat no solament econòmica sinó també de competències, ja que algunes de les mesures arreplegades al juny en els grups focals són responsabilitat d’altres administracions.
Els àmbits que abordarà el pla d’acció 2017-2019 inclouen espais a l’aire lliure i edificis; transport; habitatge; respecte i inclusió social; participació social; comunicació i informació; treball i participació ciutadana i serveis socials i de salut. Per a l’Ajuntament algunes de les mesures que està previst incorporar en aquest pla d’acció per a convertir a Castelló en una ciutat amigable amb la gent gran es troben recuperar línies d’autobús urbà; incrementar les campanyes de promoció del transport públic; millorar l’accessibilitat en els espais públics; concessió d’ajudes per a instal·lar videoporters en habitatges de persones sordes; incrementar les places per a gent gran en programes esportius i de salut; un servei gratuït d’assessorament i orientació psicològica dirigit a les persones majors o augmentar les parcel·les.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *