Des de Compromís vàrem promoure una declaració institucional per demanar l’adhesió de l’Ajuntament de Castelló al seu manifest contra el traçat del projecte de línia MAT la Plana-Morella.

Ara les Corts Valencianes s’han posicionat en contra de la línia de Molt Alta Tensió i s’ha ratificat la proposta de Compromís, en la qual es reclama que “es paralitze la línia de molt alta tensió que travessa 16 localitats de Castelló”.

Ignasi Garcia, portaveu de Compromís per Castelló, ha manifestat “que les Corts donen aquesta petició és una bona notícia i demostra que estem compromesos amb la ciutadania”. A més ha recordat: “Aquest traçat proposat per la Red Elèctrica afecta llocs emblemàtics com ara la Serra de Borriol, Vilafamés o la mola d’Ares entre altres i també travessa zones, sense respectar la distància mínima, on viu gent”.

Compromís seguira donant suport a aquesta proposta en contra de la MAT i treballarem per vetlar pel bé de les persones així com pel medi ambient. Garcia ha conclòs: “Aquests patrimonis, tant el cultural com el mediambiental, són la riquesa més gran de les nostres comarques, essent la base sobre la qual s’assenten els desenvolupaments econòmic i turístic”.