La Regidoria de Normalització Lingüística, dirigida per Ignasi Garcia, oferirà en breu un curs de formació i reciclatge per als empleats públics de l’Ajuntament de Castelló que se centrarà en el llenguatge administratiu en llengua valenciana. El curs es realitzarà gràcies a la col·laboració de la regidoria amb el Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Jaume I.

Segons el regidor Garcia “la formació és un dels pilars fonamentals de qualsevol empresa o institució i, evidentment, per als regidors de l’Acord del Grau és crucial que els nostres professionals estiguen ben formats. Ells són els qui serveixen a tota ciutadania de Castelló i per a fer-ho tan bé com siga possible han de poder tenir l’oportunitat de reciclar-se, aprendre i millorar constantment”.

En concret, “un dels cursos que anem a traure avant és un curs d’actualització de llenguatge administratiu centrat en el tema del valencià. Es tracta d’un curs que, a més de que creiem que és necessari, naix de la demanda dels mateixos treballadors de l’Ajuntament que havien vist com s’havia realitzat a Almassora i veien la necessitat d’actualitzar-se i aprendre a expressar-se millor en la nostra llengua, que és la llengua pròpia de la ciutat de Castelló”, ha manifestat l’edil.

Per a Garcia és important destacar el fet que “per primera vegada, l’Ajuntament establirà una col·laboració d’aquestes característiques amb el Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Jaume I. És curiós com l’anterior govern ignorava o no aprofitava els recursos de la nostra universitat i no li treien tot el suc a la sinergia que es pot establir en moltíssimes ocasions entre ambdues entitats”.