L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Modernització, dirigida pel regidor Ignasi Garcia, posarà en les pròximes setmanes a la disposició de tota la ciutadania el nou sistema de video-actes, una inversió que s’emmarca dins de les Inversions Financerament Sostenibles i que ha suposat un total de 12.500 euros.

Aquesta inversió permetrà l’enregistrament i gestió de les video-actes dels òrgans col·legiats del consistori castellonenc i suposarà una nova eina de gestió de les actes en format de video que disposaran de validesa jurídica.

Sobre aquest tema, el regidor de Modernització ha manifestat que “es tracta d’actualitzar el dia a dia de la nostra administració gràcies a les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies, amb totes les garanties, la seguretat i la validesa jurídica que es requereix”. Garcia ha explicat que “fins ara les actes de les sessions plenàries eren transcrites per un funcionari i revisades per la Secretaria del Ple. Amb aquesta inversió ja no serà necessària aqueixa transcripció, ja que les actes seran gravades automàticament en format de video”.

A més, aquesta nova eina disposa d’un programari que, a més de proporcionar validesa jurídica a l’arxiu de vídeo, permet l’enregistrament amb marques de les diferents intervencions plenàries. D’aquesta manera “la tecnologia usada en l’enregistrament permetrà i facilitarà la cerca d’algun punt o acord concret del Ple i serà molt més senzill saber en quin moment es va parlar d’un determinat tema o en quin moment va intervenir un regidor en concret”, ha aclarit l’edil.

Finalment, és important destacar que aquestes video-actes estaran disponibles a l’accés de tota la ciutadania a través de la web municipal.