Castelló aprova el Pla Smart City per a fer una ciutat més intel·ligent, sostenible i integradora i millorarà la qualitat de vida de la ciutadania

El Ple de l’Ajuntament de Castelló va aprovar dijous el Pla Smart City Castelló, un projecte que té l’objectiu de planificar l’ús de la tecnologia com a eina per aconseguir una millor qualitat de vida, una gestió més eficient i sostenible dels recursos i serveis i una major implicació de la ciutadania en i amb la seua ciutat.

Entre els objectius del projecte, finançat a través dels fons europeus EDUSI, es troben integrar Castelló en la política de cohesió del territori, alinear el model i gestió de ciutat amb els objectius de l’Estratègia Europa 2020, optimitzar i gestionar adequadament tots els recursos de l’entorn i millorar el posicionament estratègic de la ciutat, així com respondre als reptes socials des del marc de la innovació.

El Pla compta amb la implicació directa, participació i col·laboració de moltes de les àrees de l’Ajuntament, com Turisme, Economia, Ocupació, Benestar Social, Mobilitat, Modernització i Transparència, i Seguretat, amb l’objectiu de fer de Castelló una ciutat intel·ligent, sostenible i integradora en tots els seus àmbits i que millore la qualitat de vida de la seua ciutadania.

Durant la seua intervenció al plenari, el regidor de Modernització, Ignasi Garcia, ha afirmat que “creiem en la necessitat de millorar la vida de la nostra ciutadania i aquest pla ens permetrà dirigir-nos cap a un ús eficient i eficaç dels nostres recursos tecnològics que ens facilitaran la presa de decisions que aprofundisquen en les polítiques que busquen el creixement sostenible centrat en el benestar de les persones”.

A més, el regidor també ha afegit que “amb ell establim la innovació i les TICs (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) com el eix transversal de les 7 línies d’actuació de l’estratègia EDUSI, que és l’estrategia que suposa la major inversió de fons europeus que ha aconseguit aquest Ajuntament. Aquest pla valora els recursos que vénen dels fons FEDER i ens permetrà optimitzar-los i, el més important, ens permetrà conseguir de nous”.

Arxivat en: Serveis públics i manteniment, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *