El Planetari ha ofert un campus infantil i tallers familiars durant les vacances de Pasqua

El Campus de Pasqua del Planetari es va celebrar del 6 al 9 d’abril, i els tallers per a públic familiar del 3 al 6 d’abril.

La Regidoria de Cultura, a través del Planetari de Castelló, va proposar unes vacances infantils, científiques i molt completes per a xiquets i xiquetes. D’una banda, del 6 al 9 d’abril alsmatins en horari de 9.00 a 14.00 hores, va tenir lloc el Campus de Pasqua del Planetari que està dedicat a xiquets i xiquetes d’infantil i primària. L’aforament a aquesta activitat gratuïta estava limitat a 50 places, i per a participar calia inscriure’s en la web de Sagals. Les activitats del campus han estat orientades a les ciències, de mode que encaixen en el context de les instal·lacions i aporten l’experiència del Planetari en aquest tipus d’activitats.

A més a més, el Planetari oferia tallers per a públic familiar del 3 al 6 d’abril a partir de les 17.00 hores. El dimarts 3 d’abril es va desenvolupar l’activitat ‘La Tierra, ¡¡Es una peonza!!’, un taller amb l’objectiu de fer conéixer els distints moviments de la Terra, la rotació i la translació. El dimecres 4 i el dijous 5 les sessions estaven dedicades a la ciència en família, en el primer es van treballar els eclipses i el segon els volcans i terratrémols. El divendres 6 es va dur a terme el taller ‘Ludoteca Steam’, una jornada divertida dedica als jocs de taula de la ciència, tallers STEAM i biblioteca de la ciència.

Així mateix, aquest ha continuat obrint els caps de setmana amb tallers gratuïts enfocats al públic infantil, els dissabtes en horari de 17.00 a 19.00 i els diumenges d’11.30 a 13.30 hores, entre els quals va destacar una xerrada sobre Albert Einstein el dissabte 7 d’abril, i un contacontes científic sobre la vida i aventures de Katia Krafft el diumenge 8.

La resta del mes d’abril el Planetari treballarà aspectes bàsics de la química, estudiarà les peculiaritats del planeta Terra, les seues capes i com el devem cuidar, analitzarà el problema global que comporta el canvi climàtic, s’estudiarà com els exploradors i mariners s’orientaven amb l’ajuda de les estreles, coneixerem fenòmens com els tornados, huracans o tifons, i es desenvoluparà un taller de robòtica.

Arxivat en: Cultura, oci, esport i festes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *