La següent fase ha sigut celebrar una reunió en cadascun dels districtes per a prioritzar les propostes vinculades al mateix districte.

El termini de presentació de propostes per als Pressupostos Participatius 2018 va finalitzar el dijous 28 de març a les 14.00 hores amb un total de 157 propostes. A més, la plataforma decidim.castello.es, que és la pàgina de participació directa entre la ciutadania i l’Ajuntament, ja compta amb 4.872 usuaris empadronats, dels quals 97 són nous des que va començar aquesta primera fase.

Una vegada finalitzada la fase de presentació, es convoca una reunió en cadascun dels districtes, les quals han tingut lloc del 3 al 13 d’abril, per a prioritzar les propostes vinculades al mateix districte. La primera i la segona proposta triades per cada reunió de districte passaran directament a la fase de validació i estudi de viabilitat. En el cas que alguna de les dues propostes siga inviable tècnicament, seguint l’ordre de priorització, es valorarà la següent de la llista. En aquesta línia, la regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, ha explicat que “a les assemblees presencials per districtes la gent pot anar per escoltar les propostes que s’han fet i debatre-les per tal de prioritzar-les”. A més, ha afegit que “la resta necessitaran un nombre determinat d’avals per poder passar eixa fase tècnica”.

Per la seua banda, el regidor de Modernització, Ignasi Garcia, ha ressaltat que “açò forma part del que entenem com a govern obert i és la modernització de la participació ciutadana utilitzant les TIC per a tindre una relació directa amb la ciutadania qui, gràcies a aquesta ferramenta, ens dóna una imatge de les necessitats de la ciutat i la visió del que la ciutadania ens demanda i les idees que tenen”. L’edil Garcia ha destacat que “enguany són unes propostes molt treballades i que el govern ja estudia”.

Cal recordar que una de les principals novetats és que els Pressupostos Participatius del 2018, dotats amb 1.650.000 euros, es divideixen en dos grups: propostes per als districtes i propostes per a tota la ciutat. Sent destinats 1.050.000 euros per a tota la ciutat i 600.000 euros per als sis districtes, aquests últims repartits proporcionalment en funció a la població de cadascun. D’aquest mode la convocatòria vincula a tots els districtes de la ciutat perquè puguen decidir sobre projectes que afecten el seu barri. Així doncs, en total s’han enregistrat 57 possibles propostes per a tota la ciutat, 22 per al districte nord, 21 per al districte sud, 20 per al districte oest, 18 per al districte est, 11 per al Grau i 8 per al districte centre.