Garcia sobre la visita de Sánchez: “creiem que el tema del finançament és suficientment seriós com per a reunions informals”

Compromís recorda que la setmana passada el plenari de Castelló aprovava una declaració institucional demanant al govern espanyol que faça una anàlisi rigorosa pel dèficit de finançament dels valencians.

El portaveu del grup municipal de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, davant de les declaracions del president del Govern, Pedro Sánchez, en les que anunciava que aprofitaria la seua visita al FIB per reunir-se de forma informal amb el president de la Generalitat per parlar sobre el finançament, ha manifestat que “està bé que vinga al FIB, jo també aniré a veure Pet Shop Boys el dissabte, però crec que el finançament del nostre país s’ha de prendre molt més seriosament”. Garcia ha expressat que “creiem que el tema del finançament és suficientment seriós com per a reunions informals, perquè al final d’aquests recursos es paga la sanitat, el benestar social, l’educació i les infraestructures i no és un comentari de terrassa de bar”.

El també edil a l’Ajuntament de Castelló ha recordat que fa molt pocs dies (12 de juliol) el plenari de Castelló aprovava una declaració institucional en la qual s’instava al govern espanyol a activar la reforma del sistema de finançament autonòmic perquè siga més just i equitatiu. En aquesta línia, Garcia ha especificat que “demanàvem al govern espanyol que començara els treballs tècnics i administratius per a canviar el model de finançament i que fera una anàlisi seriosa i rigorosa sobre el dèficit de finançament que tenim”.

El portaveu Garcia ha insistit en que el finançament dels valencians és una cosa molt més seriosa que simples reunions informals i que “mentre dure aquesta situació injusta facen el possible per tractar als valencians i valencianes igual que es tracta a la resta d’espanyols”.

Arxivat en: Mocions i declaracions institucionals, País, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *