Més de 1.300 escolars participaran en el cicle de cinema del Dia Internacional de les Xiquetes

La regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha explicat que l’alumnat visionarà la pel·lícula ‘Ocells de Pas’ perquè coneguen quin és la situació de les xiquetes en l’actualitat.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, ha donat a conèixer avui el programa d’activitats que la Regidoria d’Igualtat d’Oportunitats de Dones i Homes de l’Ajuntament de Castelló ha organitzat per a commemorar el Dia Internacional de les Xiquetes, que se celebra l’11 d’octubre.

Així, Brancal ha explicat que “es tracta d’una activitat que va molt més allà de proposar el visionat d’una pel·lícula acompanyada d’unitats i fitxes didàctiques, és una proposta perquè tant l’alumnat com el professorat puguen treballar què significa ser xiqueta, els rols, què s’espera, com s’educa… a les xiquetes en l’actualitat”.

Els objectius d’aquesta activitat són els de conscienciar sobre les dificultats de les xiquetes i les dones a tot el món donant a conèixer als i les alumnes que hi ha països en els quals les famílies amb pocs recursos han de triar què fill estudia i aquest sempre serà l’home o uns altres on les xiquetes s’han de casar sent encara criatures. A més, també es pretén analitzar el paper femení en el cinema més enllà de les pel·lícules en una efemèride que busca sobretot donar visibilitat a la situació de les joves a tot el món.

La Regidoria d’Igualtat ofereix als centres de Primària de la ciutat la possibilitat d’assistir al Teatre del Raval per a visionar la pel·lícula ‘Ocells de Pas’ i ha elaborat un dossier amb activitats que afavorirà el treball en l’aula sobre la pel·lícula des de la perspectiva de gènere.

A més, amb la pel·lícula seleccionada es pretenen oferir altres models de ser xic o xica, allunyats de rols tradicionals retratats en les pel·lícules infantils tradicionals que han acabat sent prescriptors de comportament.

Els col·legis participants són: Gaetà Huguet, Escoles Pies, Isabel Ferrer, Censal, Exèrcit, Herrero, Enric Soler i Godes, Blasco Ibáñez, La Marina i Illes Columbretes. En total més de 1.300 xiquets i xiquetes.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *