El portaveu de la formació, Ignasi Garcia, i la diputada al Congrés, Marta Sorlí, han reivindicat el finançament de l’Estat necessari per a garantir una infraestructura cabdal per al desenvolupament industrial i econòmic de Castelló

El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, i la diputada al Congrés, Marta Sorlí, han reivindicat un accés ferroviari al Port digne, en consonància amb les demandes del sector industrial local i provincial. Així, Garcia ha afirmat que “aquesta demanda, tan necessària per a Castelló, no pot quedar al calaix després de les eleccions espanyoles. El govern que isca escollit té la responsabilitat de complir amb Castelló”. En el mateix sentit s’ha pronunciat Sorlí, defensant “un accés ferroviari que permeta el creixement econòmic, que al cap i a la fi, són més llocs de treball”.


Els representants de Compromís han manifestat la necessitat de donar resposta des del govern central a una mesura que porta esperant temps el sector portuari. “Els Pressupostos Generals de l’Estat contemplaven una inversió de 100 milions d’euros per desenvolupar les obres, però amb la convocatòria electoral aquesta inversió ha quedat paralitzada”, ha explicat Sorlí. “Castelló i PortCastelló no poden esperar més, el Ministeri de Foment ha de confirmar que aquesta inversió es durà a terme amb total seguretat”, ha assenyalat la diputada.


Garcia ha demanat unitat de totes les forces polítiques en defensa d’aquest projecte, que pagarien al 50% PortCastelló i el Govern espanyol. De fet, l’Autoritat Portuària les havia inclòs en el fons de 157 milions, aprovats en el seu pla d’empresa, dedicat a infraestructures productives. “Permetrà la millora de la connectivitat terrestre i multiplicarà l’impacte econòmic del Port”, ha assenyalat el vicealcalde de la ciutat. Així mateix, el portaveu de Compromís també ha posat de relleu “la necessitat d’implementar les obres de manera que ens permeten cohesionar la ciutat barri a barri, fent-ho respectant l’entorn i d’una forma amable”, ha defensat.


Per la seua banda, Sorlí també ha volgut denunciar l’estat en què es troben els actuals accesos. “El Ministeri porta retardant durant dècades la connexió amb el sud, és necessària la seua implentació perquè les actuals vies estan obsoletes”.