Garcia afirma que “les dades sols serveixen com a indicadors de com està la nostra societat, i el que hem de fer és seguir treballant fins a aconseguir la plena ocupació”

Per a Compromís per Castelló, l’ocupació és el principal repte a resoldre en la ciutat de cara a la pròxima legislatura. “És la nostra primera preocupació, ja que afecta a tot el conjunt de la ciutadania i volem apostar decididament pel treball estable i de qualitat” ha expressat el portaveu del grup, Ignasi Garcia.

Les xifres mostren un descens significatiu del 22,34% des de juny de 2015 fins al passat mes de desembre en relació amb les dades referides a l’atur, i un augment del 16,15% en afiliacions a la Seguretat Social durant el mateix període en la ciutat de Castelló.

No obstant això, “no hem de baixar la guàrdia, perquè les dades de la baixada de l’atur i l’increment de les afiliacions, sols serveixen com a indicadors de com està la nostra societat, i el que hem de fer és seguir treballant fins a aconseguir la plena ocupació” ha manifestat Garcia.

Garcia també ha explicat “la necessitat de tenir una ocupació de qualitat”, en el que Compromís per Castelló treballa per assolir un canvi de model productiu, “reforçant el creixement del sector industrial, ja que crea llocs de treball estable i en diferents categories laborals” ha afirmat.

D’altra banda, aposta per la creació de polítiques actives d’ocupació local, com la llançadora de cooperatives, perquè el cooperativisme és una gran part del PIB en el País Valencià, o els programes d’ocupació ‘AVALEM joves’. “Aquest punt és fonamental per al desenvolupament efectiu d’aquestes polítiques, donat que durant els anys de govern del Partit Popular, no van voler fer aquestes polítiques inclús disposant dels diners necessaris per a fer-ho” ha manifestat l’edil de Compromís per Castelló.

Cal afegir la importància de la Formació Professional per al sector de l’ocupació i la relació empresa-educació que caldria augmentar donada la situació actual. “Apostar per la formació professional és sinònim de desenvolupament social i ocupacional. Les empreses necessiten ocupar llocs de treball qualificats, i per això és necessària la col·laboració de la formació professional” ha explicat. Per això des del passat mes de setembre vam posar en marxa, juntament amb la Conselleria d’Educació, el grau superior de Química Industrial a l’IES Vicent Castell” ha explicat l’edil.

Des de Compromís per Castelló “defenem i apostem fermament per l’ocupació de qualitat, creant polítiques actives i efectives mitjançant un canvi de model productiu i apostant per la formació professional com a eina principal per al desenvolupament de la ciutat de Castelló” ha conclòs el portaveu del grup, Ignasi Garcia.