La iniciativa és un programa d’intervenció sociocultural per a persones amb diversitat funcional i diversitat funcional intel·lectual

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, a través de l’Escola Municipal de Teatre (EMC), ha engegat el projecte ‘Vivient en diversitat. Un espai i un temps per a totes les persones’, un programa d’intervenció sociocultural per a persones amb diversitat funcional i diversitat funcional intel·lectual que estarà dirigit pel director de l’EMC, Víctor Antolí, i que tindrà lloc durant els mesos d’abril i maig.

Aquesta iniciativa té com a objectiu principal co-crear i generar un encontre artístic grupal on el moviment del cos, els gestos i l’expressió natural i lliure siguen els protagonistes, amb ajuda de la música i el teatre. Es tracta d’un taller on a través de diferents recursos crearan diferents realitats per visibilitzar i fomentar noves mirades lliures de prejudicis.

A més, aquesta activitat tindrà també uns objectius individuals, com acceptar la realitat, desenvolupar la creativitat i gaudir de les relacions interpersonals, entre d’altres; col·lectives, com interaccionar a través del grup o aconseguir un grup cohesionat capaç de crear i teixir relacions; i socials, eliminant els prejudicis socials vinculats a les persones amb diversitat funcional i intel·lectual, fomentar la inclusió social i generar un espai per i per a totes les persones.

Els tallers es realitzaran tots els divendres durant els mesos d’abril i maig, aquests s’iniciaran a partir del dia 5 d’abril fins al dissabte 25 de maig en horari de 17.30 a 20.00 hores i els dissabtes de 10.00 a 13.30 hores. Hi haurà un total de 10 sessions amb una duració de dues hores i mitja amb un descans de quinze minuts.