El Patronat d’Esports col·labora amb els llicenciats en educació física

El COLEF assessorarà l’ens municipal en matèria esportiva

El Patronat d’Esports i el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Comunitat Valenciana (COLEF CV) han firmat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de realitzar activitats de desenrotllament professional, divulgació, assessorament, formació i investigació. La firma s’ha formalitzat amb la presència del regidor d’Esports, Enric Porcar, el president del COLEF CV, Jose Luis Herreros Saiz,  i el vocal de la mateixa institució, Nuño Jiménez Walter.

Enric Porcar ha volgut explicar el sentit d’aquest conveni: “Cada vegada hi ha més investigació al voltant de les ciències de l’activitat física. Per tant, és responsabilitat de l’Administració el col·laborar i comptar amb els professionals qualificats, els tècnics d’educació física que poden aportar aquest coneixements específics als serveis públics que oferim”.

“Es tracta d’un conveni marc genèric en el que s’estableixen diferents accions  realitzar per part d’ambdues institucions en aplicació de la Llei de l’Esport a l’àmbit municipal”, ha puntualitzat Herreros.

Aquesta llei a la que fa referència el president del COLEF CV, la 2/2011 de 22 de març, de l’esport i l’activitat física de la Comunitat Valenciana, en l’article 7 establix que els municipis exerciran labors de promoció, planificació i gestió esportiva propiciant la participació, la integració i la cohesió social. Diu, a més, que els municipis amb més de 5.000 habitants hauran d’incloure entre les seues prestacions l’organització tècnica dirigida per titulats oficials en activitat física i esport; instal·lacions i equipaments bàsics; i programes de promoció esportiva en edat escolar i a la població amb majors necessitats especials.

Arxivat en: Cultura, oci, esport i festes, Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *