Més de 80 dones van utilitzar aquest servei durant la Magdalena

La N1, la línia regular nocturna que cobreix el trajecte entre el Ciutat de Castelló i l’Hospital General, i el bus del Grau per Germans Bou mantindran les parades a demanda per a dones després de l’experiència pilot impulsada durant la Magdalena per les regidories d’Igualtat i Mobilitat. Més de 80 dones van utilitzar aquest servei, que ja funciona en altres capitals espanyoles, que permet sol·licitar una parada fora de les establides oficialment en la ruta del bus.

Aquesta mesura està inclosa en l’III Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Homes i Dones de l’Ajuntament de Castelló i s’emmarca en les polítiques de l’àrea de Mobilitat de millora del transport públic urbà. La regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz, ha recordat que aquesta iniciativa “pretén augmentar la sensació de seguretat d’aquelles dones que viatgen soles o acompanyades d’una altra dona en horari nocturn”. Aquesta oferta s’ha impulsat amb l’objectiu d’aconseguir que les dones no modifiquen la seua rutina o deixen de fer alguna cosa per la por a patir episodis de risc, disminuint així la sensació de vulnerabilitat que experimenten, especialment quan tornen de nit soles a casa.

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha destacat que després de la prova realitzada en Magdalena el servei de parades a demanda “es mantindrà en la N1, la línia regular nocturna que funciona divendres, dissabtes i vespres de festius de setembre a maig mentre que la línia de bus del Grau per Germans Bou funciona tot l’any amb servei fins a les 23.00 hores i fins a les 2.40 del 15 de juny al 15 de setembre”.

Més usos del transport en Magdalena

Les festes de la Magdalena han registrat un increment del 10,4% en l’ús del transport públic. La xarxa d’autobusos urbans ha aconseguit els 86.192 viatges, 8.000 més que l’any passat. El TRAM també ha experimentat un increment en el nombre d’usuaris i s’ha situat per damunt dels 100.000 viatgers, malgrat que la pluja de l’últim diumenge de Magdalena va disminuir els usos de transport públic.

Quant a les línies nocturnes, que enguany ha estrenat dues rutes, el nombre d’usuaris ha superat els 4.300 mentre que les rutes especials de mascletades, amb itineraris ampliats a les urbanitzacions de muntanya de la carretera de l’Alcora i als barris del Sud, van transportar a 3.076 viatgers.