El candidat a l’Alcaldia, Ignasi Garcia, ha defensat l’educació superior per a “garantir oportunitats laborals i professionals” dels joves

El candidat a l’Alcaldia de Castelló per Compromís, Ignasi Garcia, ha anunciat més col·laboració municipal en l’àmbit universitari, amb ajudes que fomenten l’estudi de l’ensenyament superior. “L’Ajuntament oferirà ajudes per a joves, que complementen les beques universitàries. L’objectiu és millorar la situació econòmica dels joves estudiants, que molts viuen en una situació precària”, ha explicat l’alcaldable de Compromís.

A més, Garcia també ha anunciat altres mesures com els premis a l’excel·lència educativa en totes les etapes, premiant el talent i la innovació educativa. Per al candidat de Compromís és necessari que “les relacions entre l’Ajuntament i la Universitat Jaume I siguen més fluides perquè, al cap i a la fi, és l’organisme educatiu més important de Castelló”.

Compromís també estudia la possibilitat d’impartir, a més, alguns cicles formatius a les instal·lacions de l’UJI. Així, la formació busca “donar visibilitat a una etapa educativa que socialment ha guanyat molt de pes i que té molts més alumnes que en èpoques anteriors, i per tant, ha augmentat considerablement les seues necessitats”. No obstant això, Compromís reclamarà la creació d’un nou Centre Integrat Públic de Formació Professional.

Garcia ha defensat la gestió en matèria educativa que ha realitzat Compromís al capdavant de la Regidoria d’Educació, “apostant sempre per la qualitat i el benestar de xiquets, famílies i professorat”. “S’han obert els patis fora de l’horari escolar, s’han creat les aules per a xiquets de 2 anys, i s’ha instaurat i desenvolupat el projecte de Castelló Ciutat Educadora, on s’han integrat iniciatives tan engrescadores com l’Escola Canta”, ha explicat el candidat.