Ignasi Garcia, candidat a l’Alcaldia, anuncia que la inversió procedirà dels fons EDUSI que contemplen recursos per a inclusió social


Compromís ha inclòs al seu programa electoral la construcció d’un centre per a malalts de pàrkinson a la ciutat de Castelló. Es tracta d’una reivindicació històrica de les associacions de la província que es podrà fer realitat a la legislatura vinent. El candidat a l’alcaldia per Compromís, Ignasi Garcia, ha anunciat que vol portar-ho a terme amb als fons EDUSI, que inclouen un punt d’inclusió social al seu projecte.

Els fons EDUSI els creà la Unió Europea per a garantir el desenvolupament sostenible de les ciutats europees. «Els EDUSI són una gran oportunitat que prové d’Europa i que ajuden a fer que moltes iniciatives socials puguen tirar endavant», ha afirmat Garcia. El projecte va nàixer sota la idea de garantir la igualtat a través de tres eixos: econòmic, medi ambiental i social. Dins d’aquest eix social és el punt OT 9, on es repleguen les ajudes per a promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa, el que permetrà que aquesta inversió es duga a terme.

La creació d’aquest centre ha sigut una reivindicació que s’ha traslladat al partit des de l’Associació de Pàrkinson de Castelló i que Compromís ha inclòs en la elaboració del seu programa electoral. “Una vegada més, ens situem al costat de les associacions de la nostra ciutat», ha recalcat el candidat per Compromís.

A la província de Castelló 2.400 persones estan diagnosticades per aquesta malaltia neurodegenerativa, sent la segona més diagnosticada. En els últims anys, des de les distintes associacions del territori valencià treballen incansablement per facilitar el dia a dia dels malalts. Garcia ha assenyalat que “el seu treball és admirable i ara des de Compromís volem reforçar l’ajuda que podem oferir-los perquè continuen sent un pilar fonamental en la societat”.