Recalquen la importància d’aprovar la cessió de manera immediata i avançar per a respondre a la demanda de places públiques

Els portaveus de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, i PSPV-PSOE Castelló, José Luis López, han presentat una esmena i addició a la moció del grup municipal popular en la qual demanen la cessió immediata a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dels terrenys en què se situarà la futura residència de persones majors i sol·liciten un termini de dos anys per a iniciar les obres. En el cas que el projecte no haja començat a executar-se, l’equip de govern haurà de decidir sobre la pròrroga de la cessió del solar.

«Castelló necessita, de manera urgent, més places públiques de residències per a persones majors i és competència i deure de l’administració municipal facilitar tots els mitjans i tots els tràmits perquè això siga possible», ha explicat el portaveu del grup municipal de Compromís per Castelló. Per a Garcia, «la prioritat ha de ser solucionar aquesta demanda de noves places i per a això incloem en el Pla d’Ordenació Urbana de 2019 el sòl dotacional per a aquesta residència pública, tal com ens havia sol·licitat la Conselleria d’Igualtat».

Per la seua part, el portaveu del grup municipal socialista, José Luis López, ha recalcat “la importància que Castelló compte amb una nova residència de gent gran per a donar resposta a la demanda de places”. “Volem que aquest projecte siga una realitat al més prompte possible, per això hem sol·licitat que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives inicie les obres en menys de dos anys, per a contribuir així a una millora de les condicions assistencials als majors de la nostra ciutat”, ha apuntat.

La proposta presentada pels socis de govern també recorda que el projecte per a la residència de Lledó elaborat en 2012 va haver de ser modificat perquè «generava rebuig entre usuaris, familiars i treballadors i implicava el tancament total del centre». És per això que «la Conselleria de Igualtat i Polítiques Inclusives va haver de desenvolupar un nou projecte per fases, algunes de la quals estan ja realitzades».