L’Ajuntament també ultima la documentació per a les obres de la parcel·la on es traslladarà l’Herrero

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat les obres per adequar la parcel·la on es situaran les aules provisionals del col·legi Vicent Marçà. El solar en el qual s’ubicara està situat al costat de la CV-152. El cost del treballs d’adequació ascendeix a 43.000 euros i l’adjudicatària té previst que les obres duren vora 20 dies.

L’inici d’aquesta fase del projecte suposa «un pas fonamental per a avançar en la construcció d’un nou centre i fer així realitat el que serà el primer centre del Pla Edificant a Castelló», com ha explicat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita. L’edil també ha recordat que «el Vicent Marça té actualment un pla de contingència elaborat sota el protocol sanitari en les actuals instal·lacions» i que, per tant, aquest pla s’adaptaria a l’hora de traslladar l’alumnat a les aules provisionals.

Pel que fa a les mateixes obres per al trasllat del CEIP Herrero, el contracte amb la concessionària ja ha estat formalitzat i està previst que les actuacions en la parcel·la comencen en breu. El solar on s’ubicaran les aules provisionals d’aquest centre està situat al costat del Riu Ter. Les obres tindran un cost de 105.000 euros i una duració de quatre setmanes.

En el procés del concurs públic, l’empresa beneficiària es va comprometre a dur a terme millores en el projecte de l’Herrero. Aquestes inclouen la renovació de la tanca exterior del solar de titularitat municipal i incrementar el nombre de papereres així com els bancs previstos.

Les aules provisionals estaran en aquestes parcel·les mentre duren les obres de reconstrucció i renovació dels col·legis, emmarcades dins del Pla Edificant impulsat per la Conselleria d’Educació. El Vicent Marçà va ser el primer a entrar, donant així resposta a unes reivindicacions històriques. És el més ambiciós perquè implica la reconstrucció del centre i té un pressupost de 6,37 milions d’euros.

L’Herrero és el segon projecte emmarcat dins del programa impulsat per la Conselleria d’Educació, amb un pressupost de 3,36 milions d’euros. El projecte consta d’una renovació per fer-lo més modern i accessible.