L’Ajuntament de Castelló ha presentat hui la programació d’activitats turístiques per a aquest estiu

Un estiu sense restriccions després de dos anys complicats en els quals Castelló ha demostrat ser un destí segur i per al qual s’ha preparat una agenda amb més de 250 activitats, entre les quals destaquen propostes d’oci, cultura i esport, per a gaudir de la naturalesa, les platges i el patrimoni.

En aquest sentit, de gener a juny d’enguany, 19.226 persones han sigut ateses en les oficines de turisme de Castelló, i s’han resolt 21.705 demandes d’informació turística. Març, el mes de la Magdalena, festes declarades d’interés turístic internacional, ha sigut el que més persones han fet consultes en les oficines de turisme; i gener el que menys. Respecte a la procedència de les visites, el 91% és nacional i el 9% restant de l’estranger. El gruix del visitant internacional és de França, Alemanya, el Regne Unit i Holanda; i el turista nacional en la seua majoria procedeix de la Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc i Aragó. A més, de gener a juny, s’han organitzat 27 visites guiades i altres 18 activitats turístiques.

Aquestes dades del primer semestre de l’any i amb el balanç de juliol i agost de l’any passat sobre la taula, permeten ser optimistes cara a aquesta temporada estiuenca. Entre juliol i agost del 2021, 10.821 persones van ser ateses en les oficines de turisme; i més de 18.000 persones van participar en les activitats proposades. La mitjana d’ocupació als hotels va ser del 78% en aqueixos dos mesos centrals d’estiu; i pel pàrquing municipal d’autocaravanes van passar 1.272 caravanes (en el còmput global de 2021, van anar 5.493 les caravanes que van fer ús del pàrquing, la qual cosa suposen 10.900 persones aproximadament).

L’agenda d’activitats inclou novetats com el cicle de monòlegs A l’estiu tot el món riu i els Nits blanques al Serradal. Els monòlegs seran al parc litoral, els dijous d’agost a les 22.30 hores i actuarà Manu Górriz, Rafa Alarcón, Pablo Carrascosa i Jesús Manzano. I els concerts en el Serradal, coincidiran amb les nits de lluna plena; els dies 29 de juliol i 28 d’agost.

A més, aquest estiu es consoliden proposades com el cicle Novel·la, història i platja i Contes a peu de mar, que aconsegueixen la seua tercera edició, i Nits a l’Ermita de la Magdalena. En el cicle de novel·la històrica, que es desenvoluparà els dijous de juliol en el Serradal, participen Isabel Sant Sebastià, Carmen Mola, Fernando García de Cortázar i Fiorella Faltoyano. Quant al festival de narració oral dirigit a les i els més xicotets, s’han programat sessions en el Serradal i en el Pinar al juliol i a l’agost. Els concerts en la Magdalena, també es faran al juliol i agost.

D’altra banda, les visites teatralitzades amplien la seua oferta amb Nit de clàssics per Castelló, Les fades visiten el paratge de la Magdalena i Dames de Na Violant i cavallers de Jaume I. Segueixen en la programació, Castelló a la fresca: tres cultures, El Grau i la vida marinera i Pirates en les nostres costes.

Repeteix en la programació el cinema d’estiu a la platja del Pinar i en matèria de patrimoni i naturalesa, les rutes de patrimoni i senderisme; la ruta de la ceràmica, les visites guiades Essència Castelló i Coneix les nostres platges, i els tallers de sensibilització mediambiental en el Serradal. En esports, destaca la Formula Kite, a la platja del Gurugú de l’1 al 3 de juliol; el X Festival de Ioga, del 8 al 10 de juliol; i la Iberian Padel Cup, del 29 d’agost al 3 de setembre. A aquestes propostes se suma l’oferta musical, amb el SOM Festival, De Ronda en Ronda i la Font de Clàssics en l’ermita de Sant Francesc de la Font.