Garcia: «Castelló necessita més regidors de Compromís per assegurar les polítiques valentes que donen resposta als problemes de veritat: l’ocupació, l’habitatge, l’emergència climàtica, els serveis públics i la garantia de drets i llibertats»

Compromís per Castelló concorre a les eleccions municipals del mes de maig amb l’objectiu clar de «liderar un nou govern progressista a Castelló per garantir les transformacions socials i de drets a la ciutadania». Així ho ha destacat el candidat a l’alcaldia de la capital de la Plana, Ignasi Garcia, que ha presentat l’acció de govern i les principals línies argumentals que encapçalaran la seua candidatura per «millorar la vida de les persones de Castelló i el Grau», acompanyat per la portaveu de Compromís per Castelló, Marta Beltrán; i els candidats Vera Bou, Pau Sancho, Francesc Mezquita i Benito Perez.

Garcia ha destacat que a «Compromís per Castelló hem format un equip potent amb gent valenta per a eixir a guanyar les eleccions i encapçalar un nou govern progressista, que lidere polítiques valentes que donen seguretat i certeses a la gent, que donen resposta als problemes de veritat com l’ocupació, l’habitatge, l’emergència climàtica i els serveis públics i la garantia de drets i llibertats, les línies estratègiques de la nostra acció de govern que són les bases del nostre model de ciutat», ficant l’accent en «l’abans i el després que ha suposat que Compromís estiga al govern municipal».

I ha deixat clar que «Compromís estem ací perquè Castelló i el Grau siguen cada vegada més una ciutat de drets, on la ciutadania tinga garantits els serveis, i que siga una ciutat d’oportunitats on poder treballar, estudiar i viure d’una manera plena». «Estem orgullosos del treball fet, però som conscients dels reptes que tenim al davant. Ens hem consolidat com una força transformadora i de confiança. Per això, ens obrim per guanyar, convidant a totes aquelles persones i col·lectius amb les que compartim valors a Compromís, la casa comú de la gent progressista i valencianista que fem política des de la proximitat i l’arrelament amb el territori». «I és important, perquè a nosaltres no vindrà cap jefe a dir-nos el que hem de fer; només responem als interessos d’aquells als que representem, la gent de Castelló i el Grau».

«Tenim un equip potent amb què estic segur que aconseguirem augmentar la força de Compromís a Castelló i el Grau, la força que millor representa els interessos de majoria treballadora de la ciutat. Perquè que Compromís tinga un major pes al govern que és l’única forma de garantir el govern progressista», ha assenyalat el candidat, que ha fet un repàs per les principals línies de treball per generar «una ciutat d’oportunitats».

«Hem generat 4.000 llocs de treball a través de CastellóCREA, hem garantit l’ocupació de les dones víctimes de violència de gènere; hem desenvolupat des de la Secretaria Autonòmica d’Ocupació, amb Enric Nomdedéu, programes com Garantia Juvenil, Avalem Joves, Avalem Experiència o Avalem Territori. I ara Castelló tindrà un nou Espai Labora més proper», ha dit.

«Tot, per generar llocs de treball dignes i estables, perquè la gent tinga un salari que els permeta desenvolupar els seus projectes de vida, i en aquest sentit, assegurar l’accés a l’habitatge sobretot per a la gent jove és fonamental». «Cal fer política d’habitatge valenta que limite el preu del lloguer i que ajude a la rehabilitació, augmentar el parc d’habitatge públic i garantir l’alternativa habitacional», ha explicat el candidat.

Garcia ha ficat l’accent, en «cuidar el territori, en tindre una ciutat més verda i habitable». «El nostre objectiu és la justícia climàtica, i per això és una prioritat construir un nou model econòmic compatible amb el medi ambient, i en eixa línia, que es reflecteix en el pressupost de 2023 amb una inversió de 25 milions, hem aconseguit l’augment rècord de la recollida selectiva, multiplicant per 5 la presència d’ecoparcs mòbils a la ciutat, apostem per la conscienciació ambiental i programes com el 50/50 per l’estalvi energètic a les escoles, però, sobretot, i optem per augmentar les opcions de transport sostenible ampliant la xarxa de carril bici i les reformes per disminuir les emissions».

La portaveu de Compromís per Castelló, Marta Beltrán, ha incidit que la coalició és «la força que Castelló necessita». «Som els que fem polítiques valentes i necessitem ser més, representar a més gent per a liderar l’espai de l’esquerra a la ciutat de Castelló i assegurar un nou govern progressista», ha destacat en la trobada.

Una ciutat cuidadora i de drets

«A Compromís tenim clar que allò que ens garanteix més i millors oportunitats són uns serveis públics i de qualitat», ha assenyalat el candidat Francesc Mezquita, que ha ficat l’accent en què «tant a l’Ajuntament com a la Generalitat hem treballat per revertir el model del Partit Popular per dignificar l’educació, la sanitat i els serveis públics i continuarem treballant en esta línia per fer més fàcil la vida dels veïns i veïnes de Castelló».

«Treballem per a garantir una educació digna i de qualitat amb els nous centres escolars a l’Herrero i el Vicent Marzà i que prompte sumaren els de l’Elcano i el Mestre Canós, i les aules de 2 anys que garanteixen més de 440 places, i que arribaran a 500 en la pròxima legislatura, així com la construcció del nou conservatori de música i dansa, que seria impensable sense la col·laboració de Vicent Marzà i Raquel Tamarit a la Conselleria d’Educació», ha assenyalat, destacant «l’abans i després de les polítiques de Compromís». I ha ficat altres exemples com «les escoletes de matí, de vesprada i també de Pasqua, Magdalena i Nadal, garantint la conciliació; o els programes per aturar l’assetjament escolar i contra l’absentisme escolar, obrint quatre centres de participació que ajuden a la cohesió social als instituts i als barris».

Mezquita ha destacat: «Treballem també per ampliar i millorar els serveis socials amb la residència de gent gran que construirem al carrer Onda o el centre l’envelliment actiu, amb la col·laboració de la Vicepresidència de la Generalitat, abans amb Mónica Oltra i ara amb Aitana Mas. I, encara que en l’àmbit municipal no tenim competències directes en sanitat, continuem reivindicant els serveis dignes a l’Atenció Primària, volem que siga una realitat la nostra màxima d’un pacient per habitació i un nou hospital general».

Pau Sancho, candidat de Compromís per Castelló, ha explicat que «un govern amb Compromís és un govern que defensa la pluralitat, la diversitat, la igualtat i la justícia social, en definitiva, un govern que garanteix els drets i llibertats». «Des del govern hem treballat per promoure la igualtat entre homes i dones, incloent-hi la perspectiva de gènere en les nostres polítiques. Hem defensat la diversitat afectiva i sexual, perquè volem que cadascú s’estime en llibertat, sense por». «En aquest sentit, som referència europea en defensa dels drets LGTB i hem aprovat el I Pla de Diversitat Sexual i LGTB, que només tenim dues ciutats en tot l’Estat». I, ha destacat que «Compromís ha treballat per aturar l’odi cap a les persones més vulnerables i hem garantit el compliment de la llei de memòria democràtica, recuperant el Castelló republicà, retirant els vestigis franquistes i recuperant els cossos de les víctimes de la dictadura».

En Cultura, ha ficat el focus en «la tasca de la nostra regidora Verònica Ruiz, que ha suposat un canvi paradigmàtic que ha fet de Castelló una capital cultural, apostant per programació de primer nivell i per talent de quilòmetre zero, donant suport als artistes emergents i consolidats, i impulsant el MUCC, visibilitzant i fent accessible el patrimoni històric de la Castelló».

Recórrer els barris

Vera Bou, candidata de Compromís per Castelló, va ser clara: «Continuarem treballant per donar solucions a les necessitats de la gent de Castelló i el Grau i assolint els reptes per guanyar». «Per això, hem iniciat la campanya Castelló Pam a Pam, amb la intenció de recórrer el barris escoltant i prenent nota de les necessitats del veïnat, però també amb la intenció de fer valdre les polítiques que durant aquestes dues legislatures han transformat Castelló en una ciutat més progressista, més verda i més igualitària».

La campanya, que ja ha passat pel Raval Universitari, té una nova cita demà dissabte, a les 11.00 hores a la plaça del Primer Molí, amb els candidats Ignasi Garcia, Francesc Mezquita i Núria Solsona.