Garcia: «2 mesos i mig després de la investidura del PP encara no hem pogut fer una tasca tan bàsica de l’oposició com preguntar a les comissions»

La formació acusa a Carrasco de alterar el funcionament democràtic i transparent de l’Ajuntament

Des de l’arribada al poder del nou govern encapçalat per Begoña Carrasco el passat 17 de juny, l’Ajuntament de Castelló continua en un estat de paràlisi i inacció, ja que encara no s’han convocat les comissions informatives, essencials per al funcionament democràtic i transparent de la institució.

El portaveu del grup municipal de Compromís, Ignasi Garcia, ha exigit la convocatòria immediata de les comissions d’estudi informatiu que tradicionalment es realitzen cada dilluns a l’Ajuntament de Castelló. Garcia ha assenyalat que «des de la investidura de la senyora Carrasco com a alcaldessa, ja han passat dos mesos i mig sense que l’oposició pugui realitzar preguntes ni presentar propostes».

«La senyora Carrasco va prometre una transparència i col·laboració amb la resta de grups pel bé de la ciutat. No obstant això, ens trobem en una situació en què la nostra capacitat com a oposició es veu limitada», ha afirmat Garcia. «Exigir transparència i no complir amb aquesta obligació una vegada en poder és un exemple clar de la contradicció entre les paraules i les accions de l’alcaldessa», ha afegit.

«Les comissions informatives són un element fonamental per al bon funcionament de l’Ajuntament, ja que permeten el debat i l’anàlisi profund de les qüestions que afecten la ciutadania», ha assegurat el portaveu, «per tant, la manca de convocatòria d’aquestes comissions dificulta la capacitat de l’oposició per realitzar el seu treball de fiscalització i control del govern».

Compromís insta a l’alcaldessa Carrasco a convocar de manera immediata les comissions informatives, amb l’objectiu de restablir la transparència en les decisions municipals. «És hora que l’ajuntament de Castelló torni a funcionar amb normalitat» ha conclòs Garcia.