Garcia: «El PP té un model de ciutat que va contra el futur, contra la sostenibilitat ambiental i contra els veïns»

Compromís per Castelló ha anunciat que al·legarà contra el projecte de la gasolinera publicat al tauler d’anuncis municipal. Ignasi Garcia, portaveu de la formació a l’Ajuntament, ha declarat que «voler instal·lar una gasolinera dins de la ciutat sembla d’altra època, a més a més si es vol fer al costat d’habitatges residencials, ben prop de les escoles Enriqueta Agut, Sanchis Yago i Consolació, i al costat dels camps esportius de Rafalafena».

«A hores d’ara, tot el món entén que el lloc de les gasolineres han d’estar als accessos a la ciutat o als polígons, que aquesta és l’ordenació urbana del segle XXI», ha afegit el portaveu. Garcia ha assenyalat que «el nou govern de les dretes vol una ciutat de fums, en volta de combatre el canvi climàtic, en volta d’actuar per salvar el nostre futur».

Garcia ha acusat el govern de dretes de voler «prioritzar al transport privat com a prioritari de cadascuna de les seus polítiques, ignorant que amb l’actual escalada de preus de la gasolina, el que ens calen són alternatives econòmiques per a fer coses tan quotidianes com anar a treballar, a classe, al metge o al mercat».

La formació s’ha posicionat enfront del projecte per qüestions de seguretat i ha deixat clar que «tenint en compte que estem en una zona residencial, de parc i d’escoles, el que menys cal en eixa parcel·la és justament una benzinera».

«Compromís tenim clar que eixe no és el model de ciutat que necessita Castelló. El que hauríem d’estar fent és treballar amb els propietaris de les gasolineres de Fadrell i l’Avinguda València per reubicar-les». «És per això que Compromís al·legarem contra aquesta proposta del govern de PP i Vox com ja ens ha demanat gran part del veïnat», ha finalitzat el portaveu.