Compromís acusa Carrasco de replicar partides idèntiques als pressupostos del govern anterior per què «no té un model de ciutat propi i alternatiu»

«Els únics canvis responen a retallades ideològiques en la promoció del valencià, la formació en igualtat, la cultura popular, la memòria democràtica i la cooperació al desenvolupament», assegura Garcia

El portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, ha criticat que, malgrat les grans crítiques i l’autobombo, els pressupostos de Carrasco no introdueixen canvis significatius pel que fa a les seues inversions i ha destacat el seu caràcter sectari, en referència a les retallades aplicades en assumptes com la promoció del valencià, la formació en igualtat per als funcionaris, les ajudes a la cultura popular, a la memòria democràtica i la cooperació al desenvolupament.

«En analitzar la part d’inversió, és evident que gairebé el 90% d’aquesta prové de fons econòmics aconseguits pel govern anterior en projectes de l’acord de Fadrell». Garcia s’ha referit especialment a les inversions en qüestions com en mobilitat, com la zona de baixes emissions, en educació, entre les quals es troben els 5 milions d’euros per a la reforma integral del CEIP Elcano i Mestre Canós, la nova biblioteca municipal, o la reforma del mercat central, «projectes ja en marxa gràcies a l’administració anterior», ha afirmat el portaveu.

Des de Compromís subratllen que, malgrat la manca de nous projectes i d’atenció a les necessitats urgents de la ciutat, els pressupostos de Carrasco no inclouen cap ingrés per fer realitat les reformes necessàries en escoles com el Bisbe Climent, el Jaume I o el Sant Agustí. «La senyora Carrasco no té intenció de fer cas a les demandes del Consell Municipal Escolar i això és una molt mala notícia tant per a la comunitat educativa com per a les famílies», ha afegit.

Garcia també ha assenyalat la manca d’inversions en cultura i ha criticat la inexistència de partides per a la compra de material per a la Banda Municipal. «Aquesta decisió demostra que per la bona gestió de Compromís no es necessita adquirir nou material i que les crítiques del Partit Popular eren o bé sense fonament o que, fins i tot si eren fonamentades, no tenen cap alternativa ni projecte», ha conclòs Garcia.

Els valencianistes continuen treballant en les esmenes al pressuposat que asseguren és «continuista» i l’únic que fa és «llevar qualsevol referència a qüestions com la violència de gènere, el feminisme, el canvi climàtic o l’agenda 2030». És el gran triomf de la ultradreta, no han vingut per a millorar res sinó per a frenar tot el que els progressistes estàvem transformant, ha conclòs Garcia.